dilluns, 20 d’abril del 2009

INTRODUCCIO




(foto de l'estat de les obres del Crematori de Sitges al mes d' Abril 09)




En el Ple Municipal del 1-10-07, tots els grups municipals van aprovar la construcció d' un Tanatori en el nou cementiri de les Pruelles, dins el text aprovat hi ha una partida de 75.000 € pel crematori de cadàvers situat a la part posterior del Tanatori. En principi, ens va passar desapercebut fins que en la pàgina "web" de l' Ajuntament de Sitges es va publicar la noticia, llavors vam començar a buscar per la xarxa d' Internet informació sobre la problemàtica ambiental que comporta l'existència d'un crematori a prop d'habitatges doncs intuíem que no seria del tot innòcua.

El resultat de la nostra recerca ha estat el següent:


  • SANT JOAN D' ALACANT. A la pàgina www.noalcrematorio.es/ hi ha la lluita del moviment ciutadà de St. Joan d' Alacant, en que van aconseguir aturar el crematori que l'ajuntament volia fer a prop dels seus habitatges. És una pàgina a on hi ha molta informació sobre els efectes perjudicials per a la salut de les persones que viuen a prop d' un crematori.




******


  • SINDIC DE GREUGES DE VALÈNCIA. Clicant el vincle http://guadalaviar.gva.es/sindic/Resoluciones/10096867.pdf podeu trobar una Resolució molt interessant de la Sindic de Greuges de València en que recomana a l'alcalde de St. Joan d'Alacant que no es faci el crematori. La Sindic fa un repàs exhaustiu a la normativa vigent el 2006 i considera que el crematori és una industria fabril molesta i perillosa.




******





******










MALS OLORS. En els següents enllaços la gent es queixa dels mals olors que desprenen els crematoris http://www.20minutos.es/carta/66713/0/

http://www.noticiasdegipuzkoa.com/ediciones/2006/10/12/vecinos/debabarrena/d12deb41.334050.php

http://terranoticias.terra.es/articulo/html/av21023898.htm



******





  • OPOSICIÓ VEÏNAL. En els darrers anys sembla ser que s' ha posat de moda construir crematoris arreu per tal de contribuir al calentament global del planeta amb l' emissió de CO2 i altres substàncies tòxiques. En les següents poblacions els veïns s' han oposat als crematoris:



Vilafranca del Penedès. A la pàgina http://www.cupvila.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=766&Itemid=2 podeu trobar informació de com es va aconseguir aturar el crematori.










En aquest vicle podeu accedir al bloc personal d' en Pere Regull, que en l' actualitat és l' alcalde de Vilafranca del Penedès (CiU). Al maig del 2007, van presentar al.legacions contral el Crematori que el socialistes, llavors en l' equip de govern municipal, volien tirar endavant. Us recomanem la lectura del que va escriure http://pereregull.bloc.cat/blog/10542/page/2


En aquest altre vincle de l' hemetoteca de La Fura, CiU de Vilafranca en les seves al.legacions contra el Cremataori e Vilafranca, cita fins a 16 estudis que parlen de l' afectació que pot tenir en les persones la incineració. http://hemeroteca.lafura.cat/pdf-split/1289/fura-1289-pg-019.pdf


******









Tortosa. En el vincle http://www.youtube.com/watch?v=RRMLv9bE8OI podeu veure l'ex alcalde de Tortosa justificant la seva posició contraria al crematori. Val a dir que quan era alcalde va iniciar el procés per fer-lo. És d' agrair el canvi d' opinió encara que potser arriba massa tard.





******












Pineda de Mar. Els veins és van queixar i l' Ajuntament va aturar el projecte de crematori. Més informació en el vincle http://www.elpunt.cat/arenysdemar/article/2/5-societat/18889-lanunci-dinstalmlar-un-tanatori-al-poligon-de-pineda-genera-rebuig-veinal.html




******



Segòvia






A Segòvia també van aconseguir aturar el crematori. Podeu trovar informació en el següent vincle: http://http//www.nortecastilla.es/pg060613/prensa/noticias/Segovia/200606/13/VAL-SEG-093.html




******










Motril. Vincle http://www.granadaenlared.com/noticias/0712/06111949.htm





******





Madrid.-





******





Bilbao.- En aquesta ciutat hi ha un important rbuig al crematori de la plaça del Gas. L'Ajuntament de Bilbao fa costat als veïns i està en contra del crematori d'una empresa privada, però aquesta ha guanyat una sentència. L' Ajuntament ha presentat un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, en defensa dels veïns.

http://www.deia.com/es/impresa/2008/01/30/bizkaia/herrialdeak/438162.php

Darrerament, els veïns s' han adressat al Parlament Europeu en defensa de la seva salut.

*******


L' Ajuntament de Sitges hauria de prendre bona nota del rebuig que generen arreu els crematoris. Els anteriors vincles només són una petita mostra del que hi ha a la xarxa d'Internet.

















































































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada